Kirjoita Googlen hakukenttään ensi kerralla sana vaasalaisia ja klikkaa!



Keskustelu käynnissä!
Keskustelu Sportista kuumentaa!


torstaina, maaliskuuta 10, 2005

Galleria Wasa

Tässä on suurien visioiden mahdollisuus

Image hosted by Photobucket.comMonet vaasalaiset ovat Tornikeskuksen ohi kulkiessaan miettineet, että mitä tiloihin oikein tulee. Tiloissa on jo avattu OASIS ja Enkelin Eväspussi. Googlettaminen sanoilla galleria wasa tuo asiaan lisävalaistusta.

Gallerian nettisivulla kerrotaan, että tiloihin on tulossa aikaa myöden noin 20 erikoisliikkeen ja muutaman ravintolan sekä useiden eri alojen palveluita tarjoava kokonaisuus.

Ykköskerroksen Oasiksen ja Enkelin Eväspussin lisäksi Tornikeskuksen kakkoskerroksessa on Saigon City niminen vietnamilaisravin tola. Vielä tämän kuukauden aikana ykköskerrokseen avataan kahvila Gallerian Herkku ja maalis-huhtikuun vaihteessa kultasepänliike Gallerian Kello ja Kulta. Kortteliin on suunnitteilla myös parkkitalo 500 autolle.

Gallerian Herkun ylläpitäjä on Frominasta tuttu Terttu Renko ja hänen poikansa. Myös ensimmäinen lopettaja on tiedossa. Enkelin Eväspussi lopettaa toimintansa, koska omistavat "enkelisisarukset" ovat molemmat äitiyslomalla ja bisneksen pyörittäminen nykytilanteessa on liian raskasta.

Mielikuvat
Galleria Wasan nettisivuilla maalaillaan kauniita mielikuvia siitä, mitä tuleman pitää: Kieli muistuttaa hunajassa uitettua sokeriköyttä.

-Gallerian asiakkaat ovat itsestään huolta pitäviä ja omasta hyvinvoinnistaan kiinnostuneita aikuisia, jotka arvostavat tuotteiden laatua ja designia. Kauppakeskuksen tunnelma tulee olemaan lämminhenkinen ja laadukas. Liikkeet henkivät ihmisten hyvää oloa ja oman hyvinvoinnin arvostusta. Kauppakeskuksen tunnelma luo halua tulla sisään, viihtyä ja ostaa itselle arvokkaita hyödykkeitä., maalaillaan nettisivuilla.

Toistaiseksi Galleria Wasa netttisivusto on tehty rekrytointia varten. Kiinnostuneille on tarjolla mm. 1 kerroksen pohjakartta. Nettisivujen ilmiselvänä päämääräon on luoda sivusto joka muuttuu nopeasti tilanteen mukaan ja joka saa potentiaaliset yrittäjät heräämään. Tavallinen surfaajakin saa uteliaisuutensa tyydytetyksi.

Suuri fantasia

Lehtitietojen mukaan Hovioikeudenpuistikon, Pitkänkadun, Vaasanpuistikon sekä Asemakadun rajaamaan kortteliin on olemassa suunnitelma, joka itse asiassa täyttää koko korttelin. Päätä huimaava suunnitelma ei ehkä sittenkään ole niin tuulesta temmattu kuin ensi kuulemalta tuntuu.

Vaasalainen päätti tutkia korttelin viimeistäkin sopukkaa myöden ja lähti jalkaisin mielikuvitusmatkalle SAK:n tiloihin johtavaa liuskaa pitkin. Ensimmäinen havainto oli, että SAK:n tasolle johtavat portaat Tornikeskuksen kakkoskerroksesta. Eli luonteva yhteys on jo valmiiksi olemassa. Tontteja rajaavan korkean seinämän vieraan saa verratain helposti rullaportaat kakkoskerrokseen.

Nykyinen autokansi samassa tasossa tarjoaa mielenkiintoisia mielikuvia siitä, millainen tila voisi olla katettuna. Kun autotason reunan yli kurkistaa Hovioikeunpuistikolle ja sitten kääntää pään Vaasapuistikoilla ja lopulta huomaa avoimen yhteyden Asemakadulla, alkaa aivoissa raksuttaa aivan uudenlaisia ajatuksia.

Korttelikokonaisuus on jotain ainutlaatuista. Kortteliin on mahdollista rakentaa jopa kansainvälisesti kiinnostava kauppa- ja palvelukokonaisuus. Tuleeko sellaista koskaan, onkin sitten eri asia. Vaasan ja lähikuntienkaan volyymi tuskin riittäisi elättämään täyteen rakennetun gallerian, mutta ainahan voi uneksia.

Tornikeskuksen kakkoskerros vain lisää kihinää pään sisällä. Hyvä jysäys. Tännehän voi rakentaa kolmeen kerrokseen, parahdan. Kuka tahansa fantasian takana onkin, tunnen hänen kanssaan suurta sielunveljeyttä.

Spekulointia
Wasa Galleria toimitilan toimintastrategia on kiinnostava. Gallerian nettisivuilta voi aistia, että sinne halutaan joku valovoimainen uusi kansainvälinen ketju. Mikä se olisi? Tässä pieni spekulaatio mahdollisista: saksalainen Aldi, tanskalainen Netto, hollantilainen Aholdi, brittiläinen Tesco.

Jos tämä spekulointi menee liianpitkälle, niin onhan muitakin mahdollisuuksia, joista Dinsko ja Halonen ovat todennäköisimmät. Muitakin on.

Painopiste tulee joka tapauksessa olemaan erikoisliikkeissä. Tällaisia trendikauppoja maailmalla ovat mm. lastenvaate ja laadukkaat naisten alusvaatekaupat. Vaasasta puuttuu myös laadukas huippu kuluttajaelektroniikan myymälä, laadukas taidegalleria ja eksoottisia herkkuja myyvä herkkumyymälä. Asiakaskunnaltaan pieni "putkia" voisivat olla tuppakka-, mauste- ja teemyymälä/t.

Wasa Gallerian oikeastaan ainoa käypä strategia on erikoistua laatuun. Kehittää kauppapaikka, joka tarjoaa noin 80-110 kilometrin etäisyydellä jotain sellaista mitä muut eivät tarjoa. Jos sektori on 110 kilometriä, niin siihen mahtuu laajasti ottaen myös Uumaja, missä on erikoisliikkeet osattu hyödyntää.

Yllätysnimi
Galleria Wasan nettisivuja samoileva törmää yllätysnimeen: Mauri Öljymäki. Maurin nimen alla komeilee sana projektipäällikkö. Pitkänlinjan k-kauppiaana ja viimeeksi Vaasan kauppahallin pelastajana profiloitunut Öljymäki on nyt elämänsä suurimman haasteen edessä Valinta on aivan oikea. Juuri Mauri Öljymäen kaltaista näkijää meneillään oleva galleriahanke tarvitsee. Taustalla oleva Pentti Tarpio ja Mauri ovat ikätovereita. Olisiko nyt käynyt niin onnellisesti että järki ja ikä ovat kohdanneet, siitä on vielä tässä vaiheessa vaikea sanoa mitään..

Galleria Wasa

4Kommenttisi:

At 9:01 ap., Anonymous Anonyymi said...

Suhtaudun suurin odotuksen Galleria Vaasaan. Kaupunkiin tarvitaan ehdottomasti monipuolinen erikoisliikkeista koostuva kokonaisuus, joka kerää väkeä myös maakunnasta.
Avainasemassa ovat pienet erikoisliikeet sekä isot ketjut, jotka eivät täällä vielä ole. Odotuksen kevättä.

 
At 10:37 ap., Anonymous Anonyymi said...

No, no. Mainitsemasi ketjut ovat päivittäistavaraketjuja. Mutta milta kuulostaisi Tiffany?, Cartier? jnp.

Toisaalta, Free Record Shop sopisi hyvin Wasa Galleriaan.

 
At 5:07 ap., Blogger Unknown said...

soccer shoes, vans shoes, louboutin, vans, herve leger, instyler, asics running shoes, hollister, ghd, lululemon, converse, birkin bag, nike roshe, hollister, mac cosmetics, north face outlet, new balance, ray ban, mcm handbags, hollister, nike huarache, insanity workout, celine handbags, nfl jerseys, nike air max, timberland boots, nike air max, chi flat iron, ralph lauren, babyliss, abercrombie and fitch, lancel, jimmy choo shoes, gucci, longchamp, nike trainers, soccer jerseys, converse outlet, oakley, beats by dre, mont blanc, baseball bats, iphone cases, wedding dresses, reebok shoes, p90x workout, bottega veneta, valentino shoes, ferragamo shoes, north face outlet

 
At 5:07 ap., Blogger Unknown said...

pandora charms, ugg,uggs,uggs canada, canada goose, supra shoes, karen millen, thomas sabo, juicy couture outlet, ugg,ugg australia,ugg italia, moncler, louis vuitton, sac louis vuitton pas cher, swarovski crystal, wedding dresses, louis vuitton, swarovski, moncler, replica watches, canada goose, coach outlet, canada goose outlet, bottes ugg, moncler outlet, toms shoes, moncler, ugg pas cher, louis vuitton, pandora jewelry, moncler, moncler, moncler, canada goose outlet, montre pas cher, juicy couture outlet, pandora jewelry, marc jacobs, pandora charms, ugg boots uk, canada goose uk, canada goose, doudoune canada goose, links of london, moncler, hollister, canada goose, louis vuitton

 

Lähetä kommentti

<< Home